Torsdag 5 Aug
Stockholm

Stjärnan ska lösa AIK-krisen

Bara små detaljer återstår innan Kristian Huselius skriver på för AIK.
1 av 5
Bara små detaljer återstår innan Kristian Huselius skriver på för AIK. Foto: Jay LaPrete/Scanpix
Huselius, med tröja nummer 20, spelade senast i Columbus Blue Jackets innan han drabbades av skadeproblem. På bilden jublar han med Antoine Vermette.
2 av 5
Huselius, med tröja nummer 20, spelade senast i Columbus Blue Jackets innan han drabbades av skadeproblem. På bilden jublar han med Antoine Vermette. Foto: Paul Vernon/Scanpix
Huselius har rehabtränat under hösten.
3 av 5
Huselius har rehabtränat under hösten. Foto: Terry Gilliam/Scanpix
Huselius, till vänster, tillhörde Columbus Blue Jackets under fyra säsongen. På bilden syns han tillsammans med Nikita Filatov.
4 av 5
Huselius, till vänster, tillhörde Columbus Blue Jackets under fyra säsongen. På bilden syns han tillsammans med Nikita Filatov. Foto: Paul Vernon/Scanpix
Under åren i NHL svarade "Husse" totalt för 451 poäng på 662 matcher.
5 av 5
Under åren i NHL svarade "Husse" totalt för 451 poäng på 662 matcher. Foto: Jay LaPrete/Scanpix

Efter fiaskohösten – AIK fortsätter att förstärka truppen. Nu är drömvärvningen Kristian Huselius, 34, klar för krislaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kristian Huselius

Ålder: 34.

Längd: 187 cm.

Vikt: 85 kg.

Skjuter: Vänster.

Klubbar: Hammarby, Färjestad, Frölunda, Florida Panthers, Linköping, Calgary Flames, Columbus Blue Jackets.

STOCKHOLM. Bara sju segrar på hela hösten gjorde att AIK sparkade tränaren Per-Erik Johnsson, 53, och ersatte honom med Anders Eldebrink, 51. Klubben har även värvat kanadensiska stjärncentern Kris Beech, 31.

Och nu kommer nästa drag från krislaget. Forwarden Kristian Huselius är nära ett kontrakt – och AIK hoppas att nyförvärvet ska debutera nästa tisdag då AIK möter Frölunda.

– Vi hoppas att allt är löst till dess. Vi har en tunn trupp just nu och behöver friska spelare. I vår värld är vi klara och det enda som vi väntar på är att Kristian ska säga ja, säger AIK:s vd Peter Birath till Aftonbladet.

"En riktig toppspelare"

Värvningen bekostas av företag och privatpersoner som har skänkt pengar till klubben.

– Vi kommer inte behöva belasta vår ordinarie spelarbudget med värvningen av Huselius, som i mina ögon blir en riktig toppspelare i elitserien, säger Birath till Aftonbladet.

Nyheten om Huselius har fått positiv respons bland klubbens fans på Twitter:

Vissa är dock skeptiska.

Bortsett från lockoutåret 2004 har Huselius spelat i NHL de tio senaste säsongerna. Fjolåret fick han dock förstört på grund av skador.

Under hösten har han rehabiliterat sig och började träna för fullt med AIK i oktober. Och nu är han alltså redo för comeback i elitserien.

Se när "Husse" gjorde ett hattrick i NHL:


Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt