Kristian Huselius, här i Blue Jackets-tröja, kan snart vara klar för spel i AIK.
1 av 3
Kristian Huselius, här i Blue Jackets-tröja, kan snart vara klar för spel i AIK. - Foto: Terry Gilliam/Scanpix
Huselius har dragits med skador och spelade bara två matcher förra säsongen.
2 av 3
Huselius har dragits med skador och spelade bara två matcher förra säsongen. - Foto: Mark Humphrey/Scanpix
Här är Huselius i landslagströja.
3 av 3
Här är Huselius i landslagströja. - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

"Vi ska prata kontrakt och framtid"

AIK kan förstärka sin sargade trupp. Kristian Huselius börjar träna för fullt med klubben i veckan.


AIK har fått en krisartad inledning på årets elitseriesäsong. Laget har bara mäktat med tre segrar på de 13 inledande matcherna. Men man vann sin senaste match och nu kan det ljusna ytterligare för AIK. Kristian Huselius ska börja träna fullt ut med laget under veckan och kan snart vara aktuell för spel i klubben.

– Huselius ska gå på is till veckan och vi ska börja samtala med honom och se vart det kan hamna, vi ska prata kontrakt och framtid. Han känner sig redo för att ta nästa steg och självklart ska vi börja kolla på det här nu, om han vill spela här och så. Det måste han själv bestämma, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi enligt Expressen.

AIK har varit svårt skadedrabbade under säsongen. Bland annat saknar man nyckelspelare som Dick Tärnström, som behandlas för diskbråck. Huselius har själv varit skadad och spelade bara två matcher för sitt Columbus Blue Jackets förra säsongen. Han har under hösten rehab-tränat med AIK men är nu så pass frisk att han kan börja träna på allvar.

/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

1 timme sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.