Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linköping vann stort över Luleå

- 06/10/2008, 21:38 -

40-årige Fredrik Emvall låg bakom segern.

Många trodde att det skulle lossna för Fredrik Emvall igen utan kaptensrollen.

Med C:et på bröstet borta blev det ändå inte en enda poäng de åtta första omgångarna.

Mot Luleå slog den 40-faldige landslagsmannen till när det behövdes som mest och lade grunden till 4–1.

Efter att ha producerat runt 20 poäng några år på raken hände något i fjol när Fredrik Emvall för första gången fick förtroendet som lagkapten i Linköping.

Anfallaren levererade endast tio poäng, sex mål och fyra assist på 55 matcher.

Den här säsongen har Joakim Eriksson övertagit uppdraget – och på försäsongen såg Emvall hetare ut än på länge.

Trots det blev det inte en endaste futtig poäng från 32-åringens klubba under de åtta första matcherna i elitserien.

- Det har känts bra spelmässigt och vi har skapat många chanser, men puckarna har inte velat gå in. Jag har försökt att inte fundera så mycket på det och har ju dessutom en viktig defensiv roll, menar Emvall.

Det dröjde fram till 14.20 minuter in på den andra perioden mot Luleå innan han hittade rätt. Efter en perfekt puck bakom kassen av Sebastian Lauritzen sprätte han upp pucken i krysset fram till 2–1. Ett oerhört viktigt mål för Linköping – som bara tagit full pott en gång dittills på hemmaplan och som fram till dess hade stora svårigheter att överlista gästernas målvakt Gusten Törnqvist.

- Klart att det var viktigt för mig att äntligen spräcka nollan, fast det var nog ännu viktigare för laget i det här fallet, säger han till TT.

Fullträffen banade väg för östgötarna, som ökade trycket ytterligare och snabbt ökade på till 4–1 efter mål av Teemu Aalto och Niklas Persson.

Därefter gjorde LHC lite som man ville.

Jumbon, som när Linus Omark kvitterade i första perioden även höll på att ta ledningen, var utspelat.

- Eftersom vi inte alls nådde vår normala standard ändrade vi om i formationerna, vilket gjorde att alla jobba hårdare. Våra två mål i power play fällde avgörande, säger hemmatränaren Slavomir Lener – som för första gången mötte sin gamla klubb.

Mötet gjorde verkligen skäl för ordet serielunk och nådde aldrig någon högre klass. När Linköping väl kom i gång var det alldeles för stor skillnad mellan lagen.

- Vi forecheckade högt och skapade långa anfall i första perioden. Sedan hamnade vi i en gammal fälla med billiga misstag och i sista perioden hängde vi inte med alls, suckar Luleås tränare Roger Rönnberg.

För Linköping väntar Champions League borta mot Slavia Prag under onsdagen.

- Elitserien är viktigast, men det ska bli jäkligt skoj, tycker Fredrik Emvall.

Kanske gör han ännu fler mål då.

Skrivet av: