Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wallin har vaknat - Färjestad nära guldet

- 05/04/2009, 18:47 -

Färjestad har kopplat guldgreppet i SM-finalserien mot HV71.

Färjestad har kopplat guldgreppet i SM-finalserien mot HV71. Lagkaptenen Rickard Wallin bröt sin måltorka i slutspelet och Färjestad avgjorde med två mål på 19 sekunder i 3-1-segern i Jönköping. Nu leder laget med 2-1 i matcher och spelar de två närmaste på hemmaplan. På onsdag kan det bli guldfest i Karlstad för åttonde gången.

På 19 blixtrande sekunder i den andra perioden tog laget guldgreppet.

Först frispelade Peter Nordström med en snygg backhandspassning backen Jonas Holös som kunde sätta 1-0 bakom Stefan Liv.

– Jag kommer in och försöker lägga den upp till vänster, men missar skottet så att det går ner till vänster. Men den går in ändå, säger norrmannen Holös till Kanal 5.

Bara 19 sekunder senare, efter 6.31, styrde Rickard Wallin in 2-0 på Mikael Johanssons inspel från kanten.

Det var Wallins första slutspelsmål efter tio mållösa matcher. I grundserien var han både Färjestads bäste poängplockare (45) och bäste målskytt (18) tillsammans med Lee Goren.

HV-båset protesterade och ville få målet bortdömt då Wallin stod i målgården.

Men målet stod sig. Bara sekunderna efter hade skadedrabbade HV-kaptenen Johan Davidsson, som gjorde sin första finalmatch, ett klingande stolpskott.

HV71 satte högsta fart från start i den tredje finalmatchen men Färjestadsmonstret Jonas Gustavsson storspelade.

Men efter 15-8 i skott i den första perioden klingade HV:s offensiv av något. I den tredje perioden fick hemmalaget chansen när Färjestad åkte på två utvisningar i tät följd. Fem mot tre-läget i 1.04 resulterade inte, men när Färjestad var fyra man dundrade backen Nicholas Angell in 1-2.

Färjestad höll dock undan och Lee Goren kunde skjuta 3-1 i tom kasse när 22 sekunder återstod.

– Jag läste deras spel två gånger. I andra försöket lyckades jag bryta, säger Goren efter att ha snappat upp en passning i egen zon.

Den fjärde finalen spelas på tisdag i Karlstad.

Skrivet av: