Dags för andra ronden i finalfighten

1-0 i matcher till HV71 och FBK måste vinna för att inte tappa mer mark.


Första finalmatchen var en enkel sak för de regerande mästarna, HV71. I kväll är det dags för andra ronden och FBK-tränaren, Tommy Samuelsson, är optimistisk inför drabbningen.

– Vi ser framåt och inte bakåt. Vi har analyserat vad vi gjorde mindre bra i den första matchen och tänker rätta till det redan i nästa match, säger Samuelsson till klubbens hemsida.

Förlusten mot HV71 innebar inte endast ett underläge med 1-0 i matcher, utan även att det var deras första förlust i säsongens slutspel. Den så hyllade målvakten Jonas Gustavsson, även kallad för "Monstret", fick tidigt se sig besegrad och släppte sedan in tre därtill. I kväll måste Monstret och Färjestad hålla tätt för att inte finalserien ska glida ifrån dem.

Lagets andra tränare, "Perra" Johnsson, är även han självsäker inför matchen och jämför förändringarna med en småtrasig moped som behövde lagning.

– Det är som när man skruvade på munstycket för att få motorn att gå på fullvarv. Det var små, små justeringar som behövdes för att få maxfart och där är vi nu. Vi provkörde moppen igår och nu vet vi hur vi ska ställa in den.

Dagens goda nyhet är även att lagkaptenen Rickard Wallin kommer till spel som ytterforward.

"Vi har blivit bättre"

För HV71 ser saker och ting betydligt bättre. Det uträknade laget har krigat sig till finalen och har goda möjligheter till att försvara sin titlel. HV71: s tränare, Kent Johansson, ger sin syn på den gångna matchen.

– En väldigt stabil match med lugn och harmoni i spelet. Jag tycker att den påminde lite om första matchen mot Frölunda i semifinalen, där de var lite rostiga i första matchen och vi var mer inne i det. Vi kan nog förvänta oss ett Färjestad som är bättre imorgon och de kommer försöka få fast oss bättre i egen zon, berättar Johansson, som även hoppas på enkelt spel i Löfbergs Lila arena.

– Vi har blivit bättre och bättre på att värdera när vi ska spela enkelt och när vi ska vara konstruktiva. Det är oftast nyckeln i ett slutspel. Nu hoppas jag att vi kan bibehålla det och det brukar vara enklare att göra det på bortaplan, berättar han till klubbens hemsida.

Johansson vet även vad som gäller till kvällens match.

– Som vanligt, så är det viktigt att vi är med i inledningen av matchen för att ge oss själva chansen att vara med, men vi måste också våga sätta vår prägel på matchen.

I HV71 saknas David Petrasek, David Fredriksson, Jan Hrdina och Johan Halvardsson.

För FBK: s del ser skadeläget betydligt bättre ut, då endast Arto Laatikainen och Dick Axelsson är borta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!