Färjestad krossade HV71

Vargarna körde över HV71 med hela 4-1.

Att Färjestad var piskade att vinna för att hänga med och inte låta gapet till HV71 växa sig allt större, var det ingen tvekan om alls. Och de värmländska vargarna åt sakta upp de regerande mästarna och utjämnade finalserien till 1-1.

– Det är det här det går ut på. Att vinna SM-guld, säger veteranen Peter Nordström till Kanal 5.

I de inledande tio minuterna hade FBK möjligheter att göra både ett och ett annat mål, men oflyt och ett bra HV-försvar gjorde det svårt för FBK att få till det framför mål. Bland de bästa målchanserna var Dominik Granaks stenhårda skott från vänster där HV-målvakten, Stefan Liv, tvingades till en bra reflexräddning med benskyddet. Returen gick till Rickard Wallin som inte lyckades överlista målvakten.

Matchen vaknade till liv i andra

Efter en mållös första period skulle den andra bli betydligt mycket trevligare för hemmalaget. Redan efter fem minuters spel fick Peter Nordström ett läge som han utnyttjade till fullo. Jönsson fick i en tilltrasslad situation farm pucken till Åslund, som i sin tur sparkade fram bollen till Nordström som inte gjorde några misstag.

Den andra perioden slutade 1-0 till Färjestad, men det var till den tredje perioden som skulle bli matchens målrikaste. Matchens andra mål gjordes av Mikeal Johansson efter att ha tagit vara på en retur. Det skulle dock inte dröja särskilt länge innan reduceringen skulle komma. Ännu en gång var det målvaktsretur som låg bakom målet. Johan Lindström höll sig framme och gjorde 2-1 i den 50: e minuten.

Två snabba

4-1 till HV71 blev det i Jönköping och FBK ville knappast vara sämre. Med en tom kasse blev det hur enkelt som helst för Peter Nordström när han kom helt fri. 3-1 till FBK i 58:47. Några sekunder senare var det dags igen. Målvakten Liv, som var tillbaka i sin kasse, kom ut helt fel och gav Goren möjligheten att kvittera mot HV71 på alla möjliga sätt.

Tvåmålskytten, Peter Nordström, var klart lycklig efter matchen.

– Det är nästan så att tårarna kommer med det här trycket. Det är gåshud hela matchen och man orkar hur mycket som helst, säger han till Kanal5.

Två perioder in i matchen gav HV: s Björn Melin sin syn på matchen

– Färjestad spelar jättebra och vi hänger inte med riktigt, sa HV:s Björn Melin till kanal 9 då.

Kvällens resultat innebär att det nu står 1-1 i matcher.