Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lundqvist utslagen ur NHL-slutspelet

Sport | 29/04/2009 07:38

Rangers förlorade den avgörande matchen mot Washington.

Fem svenskar blev tillgängliga för VM-spel när den sista matchen i Stanley Cup-slutspelets åttondelsfinaler avgjordes natten till onsdagen. New York Rangers med Henrik Lundqvist i målet samt Markus Näslund och backen Fredrik Sjöström i laget förlorade den avgörande matchen på bortais mot Nicklas Bäckströms Washington.

Matchen slutade 2-1 till Washington, det hjälpte inte att Lundqvist storspelade. Trots förlusten utsågs han till en av matchens tre stjärnor. Dramat avgjordes inte förrän det återstod så lite som fem minuter. Då överlistade Washingtons ryske veteran Sergej Fedorov Lundqvist med ett stenhårt handledsskott. Efter matchen var Lundqvist trots förlusten inte alltför missnöjd.

– Allt handlar om små marginaler, jag tycker laget gjorde en riktigt bra insats i dag, sade Lundqvist till NHL.com.

I den andra åttondelsfinalen bjöds publiken på en smärre skräll när 2006 års mästare Carolina på bortais överraskande besegrade New Jersey med 4-3. Hemmalaget ledde matchen fram tills att det återstod en minut och 20 sekunder. Då kvitterade finnen Jussi Jokinen.

Sedan dröjde det bara 48 sekunder innan Eric Staal avgjorde och fullkomligt tystade den stora hemmapubliken. Förlusten innebär att New Jerseys två svenskar, backarna Niclas Hävelid och Johnny Oduya nu är tillgängliga för VM. Stanley Cup-slutspelets kvartsfinaler inleds natten till söndag.

Skrivet av: