Lundqvist utbytt igen - nu lutar det åt VM-spel

Henrik Lundqvist släppte in fem mål - fick lämna isen.

För andra matchen i rad fick Henrik Lundqvist lämna matchen inför tredje perioden i åttondelsfinalerna mot Washington Capitals. Senast var det efter 0-4 borta i fredags, nu vid 1-5 hemma i Madison Square Garden där Lundqvist släppte in fem av 20 skott. Därmed har svensken släppt in nio mål på två matcher jämfört med åtta på de fyra första mötena.

– Är jag oroad för Lundqvist? Absolut, men vi är oroade för hela laget, säger Rangers assisterande general manager Jim Schoenfeld till NY Post.

–Men jag tror inte oron över Henrik blir särskilt långvarig, men laget måste spela bättre framför honom och Henrik måste bli bättre, absolut.

Gästande Capitals vann till slut med 5-3 mot ett väldigt håglöst Rangers och har kvitterat till 3-3 i matcher. Nicklas Bäckström fick en assist vid Alexander Ovetjkins 5-1-mål medan Fredrik Sjöström bidrog med en assist till Rangers 3-5 mål.

Formsvag?

Sjunde och avgörande matchen spelas i Washington på tisdag. Som det ser ut nu lutar det åt att Lundqvist blir tillgänglig för förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson. Frågan är dock om en formsvag Lundqvist är intressant eller intresserad.

Carolina besegrade New Jersey med 4-0 i den sjätte åttondelsfinalen.

Carolinas Ray Whitney sade före matchen att det är svårt att överlista Martin Brodeur i New Jerseys mål, "Om Brodeur ser pucken så kommer han att ta den. Vi måste skymma hans sikt under skottögonblicken för att kunna göra mål", något Whitney och hans lagkamrater lyckades bra med.

Eric Staal lekte mot Devils

Whitney inledde målskyttet för Carolina tio minuter in i den första perioden framspelad av Eric Staal. I den andra perioden var det ombytta roller, Whitney spelade efter fyra minuter fram till Staal som satte 2-0 och redan tre minuter senare var det dags igen. 3-0 var återigen ett samarbete mellan Whitney och Staal, där Staal via ett handledsskott överlistade Brodeur.

När Jussi Jokinen sedan satte 4-0 i numerärt överläge halvvägs in i den tredje och sista perioden var det hela över. Carolinas seger innebar att det blir en sjunde och avgörande match lagen emellan.