Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anaheim chockade Detroit - kvitterade serien

- 04/05/2009, 08:27 -

Todd Marchant skickade in det förlösande 4-3-målet i den tredje förlängningsperioden.

Todd Marchant skickade in det förlösande 4-3-målet i den tredje förlängningsperioden, när Anaheim kvitterade kvartsfinalserien mot Detroit.

– Min mamma och pappa har flugit in från Buffalo för att titta på mig. Jag lovade min mamma att jag skulle göra mål för henne. Den som har följt mig i min karriär vet hur svårt det brukar vara, sa 35 efter sitt sjätte mål på 80 matcher i år.

I den sjätte minuten kom mycket turligt 1-0 till hemmalaget Detroit. Nicklas Lidström skickade iväg pucken som studsade i sargen, vidare på Brad Stuarts skridsko och sedan in i eget mål av backen James Wisniewski. Anaheim kom dock tillbaka snabbt och kunde både kvittera och ta ledningen inom loppet av tre minuter.

Samuelsson målskytt

Detroit tryckte på men Jonas Hiller i Anaheimmålet storspelade. När Mikael Samuelsson gav sig iväg på en solorush efter dryga 14 minuter fick Hiller dock vika sig. Svensken överlistade Hiller med en backhand och noterades för sitt första slutspelsmål.

Anaheim tog i andra perioden ledningen på nyt toch den höll sig perioden ut. I den tredje tryckte Detroit på för allt vad de var värda och utdelningen kom efter dryga fem minuter. Johan Franzén kvitterade efter mycket fint jobb av Henrik Zetterberg och Daniel Cleary. Hemmalaget gjorde sedan allt för att avgöra men Hiller stoppade alla försök.

I förlängningsperioderna höll han nästan ensam Anaheim kvar i matchen som Todd Marchant kunde avgöra efter 1.15 i den tredje förlängningsperioden.

– Det fanns en chans att vinna matchen. Och vi tog den inte, sa Dettroittränaren Mike Babcock efter matchen.

"Måste vara våra bästa spelare"

– Våra bästa spelare måste verkligen vara våra bästa spelare och de killarna behöver skärpa sig, säger han.

– Det som är bra med såna killar är dock att de har bra koll på och själva vet vad de måste förbättra.

I nattens andra match bortaslog Carolina Boston med 3-0 och kvitterade till 1-1 i matcher. Stor hjälte blev målvakten Cam Ward som motade bort hela 36 skott.

Skrivet av: