Johan Franzén tvåmålsskytt

Detroit kvitterade till 2-2 i matcher efter nattens 6-3-seger mot Anaheim i Stanley cup-slutspelet.

Johan Franzén var framstående och svarade för två mål i den första perioden efter att Corey Perry gett Anaheim ledningen redan efter 42 sekunder.

I den andra perioden var det Marian Hossas tur att bli dubbel målskytt, framspelad av Franzén och Nicklas Lidström. Mikael Samuelsson inledde sedan målskyttet i den tredje perioden som avslutades med att Henrik Zetterberg satte sitt femte slutspelsmål.

Chicago besegrade Vancouver med 2-1 efter förlängning och kvitterade därmed till 2-2 i matcher.

Chicago såg länge ut som ett slaget lag i en match som dominerades av Vancouvers kompakta försvar med Alexander Edler i spetsen och Roberto Luongos målvaktsspel.

Men med enbart dryga tre minuter kvar av matchen vann Andrew Ladd pucken på högerkanten och arbetade fram den till Martin Havlat som klev in i slottet och avlossade ett högt handledsskott som letade sig in under armen på Luongo i Vancouvers mål.

Målet gav Chicago den energi laget så väl behövde, och när Chabibulin cirka två minuter in i förlängningen svarade för en fantastisk räddning på Vancouvers Alex Burrows skott letade sig pucken så småningom ut till Dave Bolland i Chicago, Bolland avlossade ett skott som styrdes in bakom Luongo av Andrew Ladd.

Chicagos seger innebar att laget nu kan åka till Vancouver på lördag i hopp om att ta ledningen i matchserien.