Vancouver ute – Sundins sorti?

Var nattens Vancouverförlust Mats Sundins sista match i NHL-karriären?


Vancouver Canucks öppnade NHL-slutspelet strålande och vann åttondelsfinalen med 4-0 i matcher. Efter att ha vunnit även den första kvarten mot Chicago Blackhawks såg resan mot semifinal ut att även det bli en smärtfri väg. Men nu är verkligheten en annan. Chicago vann den sjätte kvartsfinalen med 7-5, vilket betyder att svenskarna i Vancouver är utslagna via 2-4 i matcher.

För oss svenskar torde den största frågan nu röra Mats Sundin. Hans nuvarande kontrakt sträckte sig säsongen ut och många undrar nu om det här var det sista vi fick se av honom. Eller ger han det möjligen en ny chans?

Stor matchhjälte i nattens match var hemmalagets Patrick Kane. 20-åringen stod för tre mål vilket passande nog var talangens första hat-trick i karriären.

– Det var på tiden för den första hat-tricken. Jag har väntat två år på den. Men jag antar att den inte kan komma i en mer passande match än den här, sa Kane efter matchen enligt ESPN.

De blågula spelarna gjorde vad de kunde för att hjälpa sitt lag till en sjunde och avgörande match. Daniel Sedin nätade två gånger om, nämnde Sundin gjorde ett, Mattias Öhlund stod för två assist och Henrik Sedin och Alexander Edler hade var sin målpass. Men effektiviteten från svenskarnas klubbor räckte alltså inte.

– Vi hade chans att gå långt. Det är det som är det jobbigaste. Det här var en ypperlig möjlighet, sa Daniel Sedin besviket samtidigt som drömmen om att få lyfta Stanley Cup-bucklan flög all världens väg.

Se alla svenskmålen och Patrick Kanes hat-trick från i natt

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!