Crosby avgjorde för Pittsburgh

Sidney Crosby satte det avgörande målet när hans Pittsburgh vann mot Washington med 5-3.

Sidney Crosby gjorde det matchavgörande målet när hans Pittsburgh vann mot Washington med 5-3 på hemmais och därmed utjämnade kvartsfinalserien i Stanley cup-slutspelet till 2-2 i matcher i bäst av 7.

För andra matchen i rad släppte Pittsburgh in ett tidigt mål. Denna gång var det Nicklas Bäckström som redan efter 36 sekunder spräckte Marc-Andre Fleurys nolla med ett slagskott.

Hemmalaget kunde dock kvittera efter tre minuter genom backveteranen Sergej Gontjar, som klev av isen efter en kollision i första perioden och det är osäkert om han kan spela i nästa match. Sidney Crosby noterades för en assist till Bill Guerins ledningsmål och Ruslan Fedotenko ökade på till 3-1 innan perioden var över.

Alexander Ovetjkin svarade för sin enda poäng i matchen när han spelade fram till Washingtons reducering i andra perioden. Men Pittsburgs lagkapten, Crosby, svarade på utmaningen genom att slå till med det matchavgörande 4-2 i början av slutperioden. Bortalaget lyckades reducera ytterligare en gång innan Maxime Talbot med sitt 5-3-mål definitivt avgjorde matchen i Pittsburghs favör.

Nycklarna till Pittsburghs seger var att laget försvarade sig väl mot Washingtons superstjärna Ovetjkin, som endast mäktade med en assist och två skott på mål. Hemmalaget lyckades även skaka Semjon Varlamov som storspelat i målet tidigare i matchserien. Det står 2-2 i matcher i denna kvartsfinal står och väger inför nästa möte i Washingtons hemmaarena.

Eric Staal svarade för två mål och hade god hjälp av sina finländska lagkamrater Jussi Jokinen och Tuomo Ruutu när Carolina besegrade Boston med 4-1. Jussi Jokinen gjorde det matchvinnande målet för andra matchen i rad när han satte 2-1 bakom Tim Thomas i Boston-målet. När lagen möts nästa gång i Boston har Carolina chansen att avgöra kvartsfinalen som de leder med 3-1 i matcher.