Detroit lyckades inte avgöra

Pittsburgh tvingade fram en sjunde och avgörande final med nattens 2-1-vinst.


Historien upprepades inte. I fjol vann Detroit Red Wings den sjätte finalmatchen på bortaplan mot Pittsburgh Penguins och fick lyfta Stanley Cup-bucklan. Men i natt lyckades Penguins hålla liv i årets säsong via en 2-1-seger i final nummer sex. Nu väntar en sjunde och helt avgörande match i Joe Louis Arena, Detroit.

– Det är så stort det kan bli. Man får en chans att vinna Stanley Cup, och det är match sju, sa Detroits svenske lagkapten Nicklas Lidström till ESPN.

Nattens match i Mellon Arena, Pittsburgh, kom att avgöras av två ovana matchhjältar. När det normalt är spelare som Jevgeni Malkin och Sidney Crosby som äger showen var det nu tredjelinans Jordan Staal och Tyler Kennedy som utmärkte sig.

I början av andra perioden kom Jordan Staal i en två-mot-en-kontring tillsammans med Matt Cooke. Detroits Chris Osgood klarade det första skottet, men på sin egen retur kunde Staal trycka in 1-0. Varför Staal var så egoistisk och inte passade hade han en enkel förklaring till:

– Jag är en skjutare, inte en passare.

Drygt fem minuter in i tredje perioden satte Tyler Kennedy ordentlig press på Detroit med sitt 2-0-mål. Gästernas Kris Draper lyckades ordna en reducering, men närmare kom inte Red Wings.

En helt avgörande sjunde match väntar nu i Detroit natten mot lördag, svensk tid. Bättre blir det inte.

Highlights från nattens match kan du se här

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!