Torsdag 11 Aug
Stockholm

Mattias Öhlund lämnar Vancouver

Elva säsonger får räcka. Backen vill lämna Vancouver: "Vill prova något nytt."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Säsongen är slut för många NHL-svenskar och en del funderar så det knakar på hur hösten ska se ut. En av de vars framtid inte är klar är Vancouvers Mattias Öhlund.

– Jag vill prova något nytt, helt enkelt. Det ska bli kul att se vad som händer i sommar och vilka NHL-klubbar som är intresserade, säger Öhlund till NSD.

Elva säsonger har det blivit för norrlänningen i Vancouver Canucks, men ingen Stanley Cup. Störst chans hade laget egentligen i år då man gick in i slutspelet som en av favoriterna. Men Chicago Blackhawks var för starka i kvartsfinalen och de fem svenskarna i Canucks fick tidigt sommarlov. Vart det bär av till nästa säsong återstår att se.

– Det här blir ett familjebeslut där flera saker kommer att spela in. Men i min ålder skulle det förstås vara roligt att hamna i en klubb som har en hygglig chans att vinna Stanley Cup, säger Öhlund.

Några samtal med andra klubbar har ännu inte tagits. Fram till den 1 juli är Öhlund formellt sett fortfarande Vancouvers spelare och innan dess är det strängt förbjudet för andra klubbar att kontakta honom.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.