Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Besviken Lundqvist efter förlust

- 19/10/2008, 07:35 -

New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist var besviken efter förlusten. (TT)

Först åkte klubbhandsken hårt i golvet och sedan tog plockhandsken samma väg.

En besviken Henrik Lundqvist begravde huvudet i händerna efter förlusten i svenskmötet med Detroit, som vann med 5-4 efter förlängning i NHL.

Då hade hans New York Rangers ändå kommit tillbaka efter en blågul målchock.

Detroits svenskkoloni svarade för sju poäng och Mikael Samuelsson för sitt första mål för säsongen och två assist.

Samuelsson gjorde 1-0 redan efter 28 sekunder, kedjekompisen Johan Franzén 2-0 efter 3.44 och Tomas Holmström styrde in 3-1 i mitten av den andra perioden.

Men Rangers vände på matchen och gick upp till 4-3 efter två mål av bland annat succéförvärvet Aaron Voros.

Vi krigade i alla fall och fick med oss en poäng. Synd bara att de fick kvitteringen på en ytterst tveksam utvisning, suckade Lundqvist som hade massor att göra och tog 40 av 45 skott.

Jiri Hudlers 4-4, på passning från Samuelsson och Niklas Kronwall, kom med 3.39 kvar att spela och sedan avgjorde Marian Hossa med sitt första mål för Detroit efter 23 sekunder av förlängningen.

De rör pucken så himla bra, på styrningar och så. Ändå tyckte jag de hade lite flyt. Första målet går ribba in och på tredje var det två studsar innan den går in, sade Lundqvist.

Regerande Stanley cup-mästarna Detroit, utan skadade Henrik Zetterberg, tog sin första seger på tredje försöket på hemmaplan.

Vi släppte in dem i matchen, jag hade en bra chans när vi ledde med 3-1 och Lundqvist räddade med axeln. Vi spelar okej, men inte i 60 minuter. Vi har för djupa dalar, sade Samuelsson.

Totalt nio svenskar fanns på isen, sex i Detroit och tre i Rangers där Markus Näslund fortsätter att ha det tungt. Efter sitt mål i premiären har han gått mållös från sju raka matcher, han fick bara 13.28 i speltid och noterades för -2.

Skrivet av: