Fyra svenskmål i Detroit

Alla Detroitmål gjordes av svenskar när laget besegrade St Louis med 4-3.(TT)

Samtliga Detroitmål gjordes av svenskar när laget bortabesegrade St Louis med 4-3 i NHL-ishockeyn natten till torsdagen.

Henrik Zetterberg var tillbaka i laget efter två matchers skadefrånvaro och inledde målskyttet efter 11.52, assisterad av Mikael Samuelsson och Nicklas Lidström. I den andra perioden utökade Tomas Holmström i numerärt överläge, vilket betyder att han gjort mål i fyra raka matcher. Detroit låg hela tiden steget före och St Louis hade svårt att komma in i matchen.

– Skönt att slå St Louis på bortaplan när de kom till matchen som serieledare i vår division, säger Nicklas Lidström till Expressen på nätet.

Lidström såg ut att ha dödat matchen när han med dryga två minuter kvar av den andra perioden satte 3-0, även det i numerärt överläge. Men St Louis reducerade med 30 sekunder kvar genom Keith Tkachuk, som inte gått mållös från en enda match i år. I den tredje perioden slogs tempot av något från Detroits sida och St Louis kunde krypa närmare genom en reducering halvtids in i perioden. Närmare kom man dock inte. Med dryga fem minuter kvar höll sig Johan Franzén påpassligt framme och gjorde 4-2 och fullbordade svenskkvällen.

– Snyggt och viktigt mål av Frasse, då St Louis hade kämpat sig tillbaka in i matchen med två reduceringsmål, säger Lidström.

Daniel Alfredsson gjorde Ottawas enda mål när laget föll hemma mot Florida med 1-3. Matchen avgjordes på målvaktssidan där hemmalagets burväktare Craig Anderson räddade 41 av 42 skott.

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"