Kapten "Lidas" avgjorde med tre poäng

Detroit vann på hemmais mot Vancouver med 6-5.

Nicklas Lidström gjorde ett mål och svarade för två assist när Detroit vann på hemmais mot Vancouver i NHL-ishockeyn natten till fredag. Matchen slutade 6-5.

Nyckeln till hemmasegern var tre raka mål av Derek Meech, Lidström och Dan Cleary som betydde att på knappa tre minuter gick Detroit från 3-3 till 6-3. Backen Meech spelade som forward på grund av Detroits skadeproblem. Han var lyckosam i sin nya roll och gav med sitt första NHL-mål hemmalaget ledningen med 4-3.

Daniel och Henrik Sedin bidrog med två poäng var för Vancouver. Henrik Sedin reducerade till 4-6 åtta minuter in i slutperioden på passning från brodern Daniel. Mattias Öhlund noterades för en assist när bortalaget reducerade till 5-6 med 1.35 kvar på matchuret. Vancouver tog då ut målvakten, men lyckades inte få till en förlängning.

Michael Tellqvist blev utbytt efter två perioder när hans Phoenix vann hemma mot Toronto med 6-3. Tellqvist har visat bra form och vaktat målet i fem av Phoenix sex senaste matcher. Men hemmalagets coach, Wayne Gretzky, valde att byta ut honom sedan han släppt in tre mål på nio skott i de två inledande perioderna. Ilja Bryzgalov som kom in i början av tredje perioden spikade igen och Phoenix vann slutperioden med 3-0. (TT)