Rangers vann New York-derby

New York Rangers besegrade New York Islanders med 4-2.(TT)

New York Rangers besegrade New York Islanders med 4-2 i NHL-ishockeyn natten mot tisdagen. Rangers öppnade i ett rasande tempo och redan efter 56 sekunder hade man sett till att spräcka nollan i och med att lagets kapten Chris Drury överlistat Joey MacDonald i Islanders mål.

New York Islanders kvitterade med bara sekunder kvar av den första perioden genom Kyle Okposo. En bit in i den andra perioden tog Rangers kommandot igen genom att skapa sig en 2-1-ledning, Ryan Callahan svarade för bortalagets mål. När Scott Gomez 7 minuter in i den sista perioden ökade på ledningen och Chris Drury gjorde sitt andra mål för dagen var segern i hamn för Rangers. Mark Streit snyggade till siffrorna för Islanders med två minuter kvar att spela.

Henrik Lundqvist gjorde en bra match och motade 28 puckar i Rangers mål. New York Rangers har i och med nattens seger nu flest poäng i NHL.

Detroit vände och vann med 4-3 i mötet med Los Angeles. Henrik Zetterberg inledde målskyttet för Detoit som efter det hamnade i underläge tidigt i andra perioden och det dröjde ända till de sista minuterna innan Detroit återigen kunde komma ifatt. Förlängningen kunde inte skilja lagen åt, så straffar fick avgöra och där drog Detroit det längsta strået.