Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

NHL försöker köpa Phoenix Coyotes

Sport | 26/08/2009 18:27

Gör allt för att förhindra att klubben flyttas till Kanada.

NHL-klubben Phoenix Coyotes, som tränas av legendaren Wayne Gretzky, är till salu sedan franchisen förklarades bankrutt i maj och nu försöker NHL göra allt för att förhindra att klubben köps för att flyttas till Hamilton i Kanada.

Organisationen meddelar nu att man har lagt ett bud på Coyotes för att förhindra att den kanadensiske affärsmannen Jim Balsillie köper klubben. Budet kom en kort stund efter att affärsmannen Jerry Reinsdorf, som bland annat äger Chicago Bulls, valt att dra sig ur en eventuell affär.

"Vi tror att det här är ett nödvändigt steg vid den här tidpunkten att bibehålla och maximera det värde som klubben har", säger NHL:s vice kommisionär Bill Daly i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till NHL:s agerande är organisationens tidigare förhandlingar om klubbköp med Balsillie som är VD för företaget som skapade supermobilen Blackberry.

Kanadensaren som tidigare försökt köpa både Pittsburgh Penguins och Nashville Predators har ett uselt rykte bland NHL:s ägare och sägs inte vara välkommen av kollegorna. När klubbarnas ägare, NHL Board of Governors, röstade om Balsillies lämplighet som ägare var alla 26 medlemmar emot Balsillie.

Köpet av klubben kan bli klart den 10 september då auktionsperioden avslutas.

Skrivet av: