Tellqvist tradad till Buffalo

Mikael Tellqvist lämnar Wayne Gretzky och Phoenix för Buffalo Sabres.


Det kan gå snabbt, mycket snabbt, i NHL. Tidigare i veckan byttes Niclas Hävelid bort från Atlanta Thrashers till New Jersey Devils. Nästa svensk att röra på sig är målvakten Mikael Tellqvist. Förre djurgårdaren har under en tid varit i Buffalo Sabres blickfång och nu värvar laget honom från Phoenix Coyotes.

– Jag hade på känn att något skulle hända, det har varit en massa rykten under den senaste veckan och jag visste att många lag var intresserade av mig. Buffalo ger väl lite mer hockeykänsla än Phoenix. Laget slåss om en slutspelsplats just nu, vilket gör det lite roligare att spela, säger Tellqvist till Expressen.

"Tellan" har varit andramålvakt i Phoenix den här säsongen och spelat 15 matcher. Buffalo blir svenskens tredje NHL-klubb. Han inledde sejouren i Nordamerika i Toronto innan han fick nästan tre säsonger i Phoenix.

Även om Tellqvist byter upp sig hockeymässigt, så finns det nackdelar med flytten. Solen i sydliga Phoenix ersätts av snön i svinkalla Buffalo.

– Jag glömde vinterjackan hemma i Arizona. Jag får väl ut och köpa en ny när jag kommer till Buffalo senare i dag, skrattar Tellqvist.

Tredje gången gillt, "Tellan". Nu blir det succé!

Mikael Tellqvist inne i NHL-elden

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dahlins NHL-tränare sparkas

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

1 timme sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

2 timmar sedan
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

"Vi riskerar att mista medaljörer"

2 timmar sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

3 timmar sedan
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

idag 11:36
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.