Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så ska "Monstret" bli nummer ett i Toronto

Sport | 27/08/2009 15:46

Gustavsson utmanar Vesa Toskala om målvaktsposten i Toronto.

Jonas "Monstret" Gustavsson gjorde succé i Färjestad under den gångna elitseriesäsongen och var en starkt bidragande orsak till att klubben tog SM-guld. Nu är Gustavsson i Kanada för att slåss med Vesa Toskala om platsen som förstemålvakt i Toronto Maple Leafs.

Till en början ser dock svensken ut att få finna sig i att vara backup. Enligt Toronto Sun så är Vesa Toskala, trots en dålig fjolårssäsong, managern Brian Burkes förstahandsval. Men "Monstret" har inga planer på att ge sig utan kamp.

–Det kan ta en vecka, en månad eller tio år, men någon gång ska jag bli nummer ett, säger han till Toronto Sun.

Men det kommer inte att bli lätt för svensken. Många europeiska målvakter behöver lång tid på sig för att anpassa sig till NHL-ishockeyn, som ju skiljer sig en del från hockeyn i Europa. Gustavsson är dock är medveten om skillnaderna och har redan taktiken klar för att bli förstahandsvalet.

–I och med att rinken är mindre så blir det mer skott och mer trafik framför kassen. Det kommer att gå fortare och man måste vara beredd på att skott kan komma ur alla vinklar, säger han.

Skrivet av: