Nylander på väg över Atlanten?

Den svenske magikern kan ha gjort sitt i NHL: "För diskussioner med europeiska klubbar".


Michael Nylander har just inlett försäsongslägret med Washington Capitals. Men det kan också bli det sista "Nyllet" får uppleva i NHL.

Enligt general managern George McPhee kan Nylander, som är i en "fantastisk form", ha gjort sitt i världens bästa liga.

– Vi har fört diskussioner med europeiska lag och något kan utveckla sig där. Men vi får se, säger McPhee.

Nu spekuleras det om hos vilken europeisk klubb Nylander kommer att hamna. Tidigare har han placerats i Avangard Omsk där även Nylanders kedjepartner Jaromir Jagr från tiden i New York Rangers spelar.

Men intresset från ryssarna verkar ha svalnat och flera schweiziska klubbar sägs ligga närmast.

Att Nylander, en uppskattad NHL-veteran som spelat i sju olika klubbar, ska behöva oroa sig för framtiden i Nordamerika beror på två saker.

Först och främst 37-åringen alldeles för bra betalt med tanke på hans skadebenägenhet som bidrog till att han missade halva säsongen. Hockeymagikern Nylander är tredje bäst betald i Washington Capitals och lyckas klubben bli av med den summan kan man knyta till sig flera namnstarka spelare klarar av 82 matcher i grundserien och ett tufft slutspel. För tillfället tror inte Capitals att Nylander mäktar med så många matcher.

Dessutom verkar "Nyllet" ha ett isigt förhållande med sin tränare Bruce Boudreaus. Enligt Nylander har Boudreaus sagt att svensken inte håller den standard som krävs, något som Boudreaus förnekar.

– Jag vet inte om det finns något behov av att rensa luften. Vi hade ett ordentligt snack efter förra säsongen och jag vet inte ... Jag kommer att prata med alla spelare och jag är säker på att han kommer att vara en av dem, säger Boudreau till Washington Examiner.

Oavsett hur det går för "Nyllet" har han fortfarande chansen att spela hockey i världsklass i Nordamerika. Han är en av 68 spelare som Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson tog ut i den första truppen till OS i Vancouver.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!