Knocken håller Lilja borta

Bakslag för Detroitbacken.


Svenske Detroitbacken Andreas Lilja missar NHL-premiären. Den svåra huvudvärken vägrar att ge med sig.

Det var den 28 februari som Andreas Lilja hamnade i slagsmål med Nashvilles Shea Webber. Webber fick in en riktig pärla och knockade svensken. Sedan dess har Lilja plågats av kronisk huvudvärk som har hållit honom borta från spel.

Förra veckan röntgades hans huvud och resultatet var positivt, läkarna hittade inget fel, men han måste vara helt symptomfri i minst en vecka innan han börjar ge sig in i närkamper på isen.

– De har gett okej för fysisk aktivitet men inte fysisk kontakt. Han kommer att träna men så fort kontakspelet börjar får han sitta vid sidan, säger klubbens general manager Ken Holland till Detroit News .

Detroit räknar inte med att Lilja hinner bli spelklar till premiären.

Skrivet av:

Senaste nytt

Bommar och fall för Öberg – nia i masstarten

Kramer klar för VM-final: "Nära att skita sig"

Andreas Kramer är klar för VM-final på 800 meter, efter en tajt semifinal där svensken gjorde upp om tredjeplatsen med amerikanen Isaiah Harris.

Montler åtta i VM-finalen: "Det fanns inte där"

1 timme sedan
Thobias Montler lyckades inte försvara sitt VM-silver från Belgrad 2022. Han var inte ens i närheten av en medalj. Jag krigar för det i dag, men det fanns inte där, säger han efter längdfinalen i Glasgow. Dominanten Miltiadis Tentoglou, Grekland, vann igen.

Claesson om Tomasson: "Nytänk och ny energi"

2 timmar sedan
De svenska spelarna i danska ligan ser positivt på att en dansk tränare nu ska leda det svenska landslaget. Lite nytänk, jag tror det kommer att bli bra, säger rutinerade landslagsspelaren Viktor Claesson.

Sagström tappade i ledarbollen – igen

3 timmar sedan
Madelene Sagström och ledarboll har inte varit någon bra kombination de senaste veckorna. Svenskan har tappat till 17:e plats i LPGA-tourtävlingen i Singapore.

Sundling fyra när Pärmäkoski vann på hemmaplan

3 timmar sedan
Skidveteranen Krista Pärmäkoski fick jubla i Lahtis när hon vann sitt första världscuplopp på sex år. Svenskorna missade alla pallen – Jonna Sundling var bäst med en fjärdeplats.