Allt om Detroits sjuka kravlista

Men på den här punkten satte Färjestad stopp: "Aldrig i livet. Det är vårt!"


Lady Gaga krävde bland annat 28 hotellrum, en påkläderska och syrgas på scenen under sin konsert på Storsjöyran i Östersund i somras.

Nu verkar Detroit lida av samma amerikanska överflödssyndrom. NHL-giganterna har presenterat en kravlista som skulle göra självaste Madonna lycklig.

– Det är som om vi skulle få hit ett gäng rockstjärnor. Fast när NHL-killarna väl är på plats är de alltid väldigt tillmötesgående, säger gamle storbacken Roger Johansson som är FBK-ansvarig för Detroit Red Wings besök i Karlstad den 30 september.

Förutom spelarna, däribland Tre Kronor-stjärnorna Nicklas Lidström och Henrik Zetterberg, ska Detroit ta med sig resten av tjocka släkten. Allt som allt är det uppemot 100 personer som landar om några dagar, Även media och fyra NHL-domare följer med i Detroits privata Boeing 767:a.

Och sen är det bara upp till Färjestad - och Johansson - att leverera.

– Det vill spelarna smörja in ansiktet med om det skulle bli slagsmål i matchen. Med vaselin i ansiktet fastnar inte slagen lika effektivt. Samma salva såg vi rikliga mänger av i proffsboxningsgalan Ingo The Champ i LLA i början av september, säger Johansson till Nya Wermlands Tidning.

Detroit vill bland annat ha följande:

Skivad frukt, vitt toastbröd, bagels, muffins med jordnötssmör, sylt och cream cheese, tuggummi, sylt, jordnötssmör, marmelad, smör, tvåprocentig (!) mjölk, juice, kaffe, the, vatten med och utan bubbel och dietpepsi.

I omklädningsrummet ska det finnas:

Barnpuder, 250 stora och små handdukar, hårfönar, hårborstar, rakskum, shampo, rakhyvlar, after shave, vaselin, örontops, små värmeelement för kroppen, sandpapper, testcyklar och massagebord.

Men en sak får de nöja sig utan - Färjestads hyllade omklädningsrum, även kallat "arbetsrummet".

– Aldrig i livet. Det är vårt! De får nöja sig med gästande lags två omklädningsrum, säger Johansson till NTW.

Kön till Karlstad

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!