Wallin slår tillbaka

Efter Don Cherrys attack: "Det har inte han med att göra"


Rickard Wallin hånades av tv-profilen Don Cherry efter Torontos förlustmatch mot Calgary natten mot söndag.

På måndagen besvarade svensken Cherrys hånfulla uttalanden kring den guldkedja som Wallin bär.

– Alla har rätt att kritisera en spelares insats. Han tycker inte att det ser bra ut (att bära en guldkedja), men vad jag bär eller hur jag ser ut har han inte med att göra, säger Rickard Wallin till Toronto Star.

Don Cherry gick till attack mot Wallin på sin programtid efter matchen i Hockey Night in Canada i tv-kanalen CBC. Han tyckte inte att Torontosvensken hade gjort sig förtjänt av att bära en guldkedja på isen.

– Wallin! Vad gör den här killen? Han har en guldkedja på sig! Den här killen måste leta efter trubbel. Han gör inte mål. Han tacklas inte. Han slåss inte. Han passar inte pucken. Han tar dumma utvisningar. Vad har han gjort mer än att ta hit "Monstret"? De har en sådan där kille som bara flyter omkring därute, dundrade Cherry.

Rickard Wallin säger till Toronto Star att han känner till Don Cherry väl efter sin förra sejour i NHL och att han är väl medveten om det agg som den tidigare NHL-coachen hyser mot svenskar och européer över lag. Han säger också att han kommer att fortsätta bära sin guldkedja.

– Den betyder något för mig, säger han utan att gå in på några detaljer.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!