Fredag 17 Sep
Stockholm

Kronwalls OS i fara

Borta 4-8 veckor efter knätacklingen. OS inleds om mindre än tre månader.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Georges Laraques knätacklling tog illa. Niklas Kronwall störtade till isen i plågor och fick hjälpas av isen. På söndagen kom domen. 4-8 veckors vila för den svenske OS-backen.

– En smutsig tackling, säger Ken Holland, Detroits general manager.

Inte mer än nio minuter var spelade av lördagsnattens match mellan Montréal Canadiens och Detroit Red Wings i Bell Centre när Georges Laraque utmärkte sig negativt. I ett och samma byte hann Montréals slagskämpe göra sig skyldig till en hög klubba i ansiktet på Darren Helm samt knätackla Niklas Kronwall.

Värst var det med Kronwall. Han blev liggande i smärtor på isen efter att Laraque stuckit ut sitt ben för att stoppa svenskens framfart alldeles innanför den offensiva blålinjen. På söndagen kom beskedet att 28-åringen blir borta i minst en månad, kanske två, på grund av ett uttänjt ledband.

– Korsbandet är inte skadat och det är de goda nyheterna, säger Detroits general manager Ken Holland, som tyckte att tacklingen var ful.

– Ja, det var en smutsig tackling. Den tog knä emot knä, men jag vet inte om domarna såg det, säger han till Detroit Free Press.

Inte orolig för avstängning

Georges Laraque fick bara två minuter för tripping samt 2+2 minuter för den höga klubban på Darren Helm. NHL har emellertid beslutat sig för att undersöka incidenten närmare och under måndagen ska den disciplinärt ansvarige, Colin Campbell, förhöra Montréalforwarden.

– Det fanns fyra domare på isen och de sa ingenting. Om de hade gett mig matchstraff hade det varit en annan sak. Det fanns ingen avsikt, inget skäl till att skada honom. Det var en olyckshändelse, därför kallade det för tripping. Jag är inte orolig alls, sade Georges Laraque till AP efter matchen.

Detroit har sedan tidigare en diger skadelista med namn som Johan Franzén, Jason Williams och Valtteri Filppula.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela