Bergfors läxas upp av coachen

"Han måste jobba hårdare".


Efter två raka matcher utan varken några poäng eller skott på mål såg Nicklas Bergfors sin istid sjunka med fem minuter i helgens förlustmatch mot Dallas Stars - från dryga 16 minuter till dryga elva.

Med sänkningen följde också ett budskap från coachen Jacques Lemaire: Skärpning!

– Energi ... Han har inte samma energi som tidigare. Det är därför han inte är lika effektiv, säger New Jerseys veterancoach om rookieforwarden till Newark Star-Ledger.

Lemaire har kritiserat Nicklas Bergfors offentligt vid ett par tidigare tillfällen. Han säger att han gör det för 22-åringens eget bästa.

– Det är tufft för de unga killarna. De är bra ett tag och sedan är det som de tänker 'Åh, jag har tagit mig till NHL' och då har de gjort det på tio matcher. Vissa spelare behöver fem år på sig att ta sig till NHL, men ibland tror de unga killarna att det tar fem dagar eller tio matcher. Så de slappnar av litegrann och det räcker för att sätta dem på gränsen: ska han spela eller ska han inte spela?

Nu tror inte Jacques Lemaire att han kommer att tvingas bänka Nicklas Bergfors för att budskapet ska nå fram. Han vill bara sätta en brasa i häcken på den talangfulle Södertäljeprodukten.

– Han kommer att klara sig bra. Jag gillar 'Bergy'. Kanske är det lite tuffare för honom just nu, han måste bara jobba hårdare. Det är vad som krävs, säger Lemaire.

– När man börjar få smak för framgången eller kändisskapet är den svåra biten att hålla fast vid det. Nu har han börjat tappa greppet, då måste han jobba hårdare för att komma tillbaka dit han var. Men det kommer att lösa sig.

Nicklas Bergfors har svarat för fem mål och 14 poäng på 22 matcher hittills. Innan sin tre matcher långa svit utan poäng gjorde han sex poäng (1+5) på fyra matcher.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.