Måndag 20 Sep
Stockholm

Bergfors läxas upp av coachen

"Han måste jobba hårdare".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter två raka matcher utan varken några poäng eller skott på mål såg Nicklas Bergfors sin istid sjunka med fem minuter i helgens förlustmatch mot Dallas Stars - från dryga 16 minuter till dryga elva.

Med sänkningen följde också ett budskap från coachen Jacques Lemaire: Skärpning!

– Energi ... Han har inte samma energi som tidigare. Det är därför han inte är lika effektiv, säger New Jerseys veterancoach om rookieforwarden till Newark Star-Ledger.

Lemaire har kritiserat Nicklas Bergfors offentligt vid ett par tidigare tillfällen. Han säger att han gör det för 22-åringens eget bästa.

– Det är tufft för de unga killarna. De är bra ett tag och sedan är det som de tänker 'Åh, jag har tagit mig till NHL' och då har de gjort det på tio matcher. Vissa spelare behöver fem år på sig att ta sig till NHL, men ibland tror de unga killarna att det tar fem dagar eller tio matcher. Så de slappnar av litegrann och det räcker för att sätta dem på gränsen: ska han spela eller ska han inte spela?

Nu tror inte Jacques Lemaire att han kommer att tvingas bänka Nicklas Bergfors för att budskapet ska nå fram. Han vill bara sätta en brasa i häcken på den talangfulle Södertäljeprodukten.

– Han kommer att klara sig bra. Jag gillar 'Bergy'. Kanske är det lite tuffare för honom just nu, han måste bara jobba hårdare. Det är vad som krävs, säger Lemaire.

– När man börjar få smak för framgången eller kändisskapet är den svåra biten att hålla fast vid det. Nu har han börjat tappa greppet, då måste han jobba hårdare för att komma tillbaka dit han var. Men det kommer att lösa sig.

Nicklas Bergfors har svarat för fem mål och 14 poäng på 22 matcher hittills. Innan sin tre matcher långa svit utan poäng gjorde han sex poäng (1+5) på fyra matcher.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela