Gaborik ny målkung i natt

Gjorde fyra poäng mot Columbus. Se alla höjdpunkter här.


Allt kretsar kring Marian Gaborik på Broadway i dessa dagar.

Slovaken har burit New York Rangers offensiv på sina axlar under säsongens två första månader.

Så också i nattens drabbning med Columbus Blue Jackets. Skillnaden jämfört med övriga matcher den senaste tiden var att han faktiskt fick lite uppbackning den här gången.

Gaborik gjorde två mål och två assist och gick upp på delad andra plats i NHL:s poängliga när Rangers vann med 7-4 mot Blue Jackets. Han passade även på att ta sig ikapp Dany Heatley i målligan. Både spelarna är nu uppe i 18 fullträffar.

Rangers hamnade i ett snabbt 0-2-underläge, men en väl tajmad timeout från coachen John Tortorella fick ordning på torpet. Innan första perioden var över hade hemmalaget vänt till 3-2.

– Jag sa åt dem att ta ett djupt andetag för jag tyckte inte att vi spelade dåligt. Vi gjorde en del misstag i egen zon, men jag tyckte att vår forechecking såg skaplig ut tidigt och vi hade bara gjort några misstag som hamnade i vår kasse. Jag sa åt dem att ta ett djupt andetag för det var mycket hockey kvar att spela och de fann ett sätt att komma tillbaka på, sade Tortorella på presskonferensen efter matchen.

Henrik Lundqvist räddade 26 skott och var bortsett från de två poängen rätt missnöjd med hur matchen artade sig.

– Det var en slarvig match, en konstig match. Ingen stor målvaktsmatch. Vad som är viktigt är att vi inte fick panik efter deras andra mål, säger han till AP.

Kristian Huselius blev målskytt för Columbus och har gjort åtta poäng (4+4) på fem matcher sedan han återvände från skada den 13 november.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?