Bergfors beordrad till förstakedjan

"Man kan inte slappna av i den här ligan."


Härom dagen blev han kritiserad av coachen Jacques Lemaire för sin bristande energi. Nu verkar Nicklas Bergfors emellertid ha blivit benådad. På tisdagens träning var den svenske rookieforwarden tillbaka i New Jersey Devils förstakedja med stjärnorna Travis Zajac och Zach Parise.

Lemaire uttryckte besvikelse över 22-åringens spel den sista tiden och sänkte hans istid med fem minuter i lördagens möte med Dallas Stars. New Jersey-coachen lanserade också en teori om att Bergfors hade börjat ta sin plats i NHL för givet och på så sätt slappnat av.

Det tillbakavisas bestämt av honom själv.

– Slappna av? Nej, absolut inte. Man kan inte slappna av i den här ligan, säger han till Newark Star-Ledger.

– Det har varit lite svårt att komma i gång. Jag måste bli mer konsekvent. På sistone har jag inte spelat mitt bästa spel, men jag försöker lära mig av det som inte går bra. När det inte fungerar tappar man lite självförtroende.

Nicklas Bergfors ser fram emot att få chansen med Parise och Zajac ännu en gång. Han har spelat med den samspelta duon tidigare med blandade resultat.

– Det är trevligt. De är två bra spelare. Nu försöker jag bara titta framåt, säger han.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.