Lördag 18 Sep
Stockholm

Kronwall stöttar sin baneman

"Han är ingen ful spelare". Se den fula tacklingen här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Georges Laraques knätackling kommer att kosta Niklas Kronwall upp till två månader av säsongen. Trots det är inte den svenske backen bitter på Montréalforwarden.

– Jag tycker verkligen inte att han är någon ful spelare på något sätt. Jag tycker att han är en av de där killarna som har ett riktigt gott rykte och spelar tufft. Det här var mer av en olycka, säger Niklas Kronwall till Detroit Free Press.

Det var i den första perioden av lördagens match mellan Montréal och Detroit som Laraque stack ut benet och knätacklade Kronwall för att få stopp på hans framfart i anfallszonen. I måndags kom beskedet att han stängs av i fem matcher.

– Han fick ett par matchers avstängning. Det är rättvist. Det är ungefär vad jag trodde att han skulle få, kommenterar Niklas Kronwall.

Den OS-givne backen är frustrerad över skadan, men inser samtidigt att han hade tur i oturen. För ett par år sedan slet han sönder ett korsband och tvingades till ett mycket längre uppehåll.

– Det är en väldigt stor besvikelse, men samtidigt kunde det ha varit mycket värre. Det hade kunnat vara korsbandet och då hade man tvingats titta fyra och en halv månad framåt i tiden. Så det kunde ha varit värre, men naturligtvis kunde det lika gärna ha undvikits helt och hållet. Jag önskar att jag kunde vara ute och spela nu, men det är som det är.

Smällen gjorde att Kronwall tänjde ut ett ledband. Prognosen är en till två månaders vila. Den hårdtacklande stockholmaren har gjort fem mål och 13 poäng på 21 matcher den här säsongen. Med den noteringen är han trea i den interna poängligan bakom Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk.

Se den fula tacklingen

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela