Måndag 6 Dec
Stockholm

Poäng i 17 raka matcher

Perry tangerade Selännes klubbrekord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Corey Perry spelade fram Teemu Selänne till Anaheim Ducks 1-0-mål. Då tangerade 24-åringen samtidigt finländarens klubbrekord för poäng i antal matcher i sträck. Assisten i 3-0-segern över Chicago Blackhawks innebar poäng för 17:e matchen i rad för Perry.

Anaheimforwarden kunde antagligen inte bry sig mindre.

– Saker och ting går bra för oss just nu. Det där är ingenting jag tänker på. Det har bara hänt. Jag försöker bara hjälpa laget att vinna och göra mitt bästa därute, säger Corey Perry till Orange County Register.

Chicago hade en 7-2-seger över självaste San José Sharks bakom sig när de anlände till Anaheim. Kanske hade laget offrat för mycket kräm i den toppmatchen. Mot Ducks var de ofokuserade och slarviga framför båda målen.

Teemu Selänne sköt både 1-0 och 2-0 i numerära överlägen. Därefter prickade Nick Boynton in 3-0 med ett hårt slagskott- Även det målet kom i powerplay.

Jean-Sebastien Giguère agerade stabilt mellan stolparna och höll nollan för första gången den här säsongen. Han stoppade 28 skott för Anaheim, som efter en tung säsongsinledning har ryckt upp sig på slutet. Laget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och har lämnat Western Conferences bottenträsk.

Chicago fick se sin åtta matcher långa segersvit komma till vägs ände.

Hockeysverige.se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela