- Foto: SCANPIX

Poäng i 17 raka matcher

Perry tangerade Selännes klubbrekord.


Corey Perry spelade fram Teemu Selänne till Anaheim Ducks 1-0-mål. Då tangerade 24-åringen samtidigt finländarens klubbrekord för poäng i antal matcher i sträck. Assisten i 3-0-segern över Chicago Blackhawks innebar poäng för 17:e matchen i rad för Perry.

Anaheimforwarden kunde antagligen inte bry sig mindre.

– Saker och ting går bra för oss just nu. Det där är ingenting jag tänker på. Det har bara hänt. Jag försöker bara hjälpa laget att vinna och göra mitt bästa därute, säger Corey Perry till Orange County Register.

Chicago hade en 7-2-seger över självaste San José Sharks bakom sig när de anlände till Anaheim. Kanske hade laget offrat för mycket kräm i den toppmatchen. Mot Ducks var de ofokuserade och slarviga framför båda målen.

Teemu Selänne sköt både 1-0 och 2-0 i numerära överlägen. Därefter prickade Nick Boynton in 3-0 med ett hårt slagskott- Även det målet kom i powerplay.

Jean-Sebastien Giguère agerade stabilt mellan stolparna och höll nollan för första gången den här säsongen. Han stoppade 28 skott för Anaheim, som efter en tung säsongsinledning har ryckt upp sig på slutet. Laget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och har lämnat Western Conferences bottenträsk.

Chicago fick se sin åtta matcher långa segersvit komma till vägs ände.

Hockeysverige.se.

nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.