- Foto: SCANPIX

Hedberg nollade Flyers

"Ett mentalt framsteg".


18 november 2005 var senaste gången Atlanta Thrashers besegrade Philadelphia Flyers. Sedan dess har tuffingarna från Broad Street radat upp raka 14 segrar mot Thrashers. Det har varit det längsta segersviten som ett lag haft mot ett annat i NHL. Ändå tills i natt.

Tack vare storspel av Johan Hedberg och ett mål av genombrottscentern Rich Peverley lyckades Atlanta Thrashers bryta den eländiga sviten.

- Det det här hockey handlar om. Det är en häftig utmaning. Man vet att de kommer att attackera, men samtidigt är du bara en studs från att göra 2-0. De här matcherna är väldigt roliga att spela, säger den svenske målvakten till AP.

Johan Hedbergs senaste nolla kom i november 2007 i en match mot Carolina Hurricanes. Efter ett ganska svagt fjolår, där ex-leksingen var en av de sämsta burväktarna i NHL statistiskt sett, har han studsat tillbaka i år. Under de avslutande 20 minuterna av nattens match motade han 13 skott.

- Han var extremt vass. Jag är inte missnöjd med insatsen i kväll, men vi måste hitta ett sätt att vässa oss offensivt, säger John Stevens, coach för Philadelphia Flyers.

Hans lag har förlorat fem av sina senaste sex matcher.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!