Hedberg låg bakom ny seger

- 16/11/2009, 08:11 -

Stoppade 34 skott mot Edmonton

Atlanta Thrashers har förstemålvakten Kari Lehtonen på skadelistan, men det är knappast någon som saknar honom.

I finländarens frånvaro har tjecken Ondrej Pavelec och svenske veteranen Johan Hedberg utgjort en mycket solid målvaktsduo för Thrashers.

På söndagskvällen ledde Hedberg Atlanta till en ny seger. I 3-2-vinsten över Edmonton Oilers motade ex-leksingen 34 skott för sin fjärde seger för säsongen.

36-åringen har vunnit sina tre senaste starter inom loppet av en vecka. Hittills har han samlat på sig en räddningsprocent på 92,3. Det är den sjätte bästa noteringen av samtliga målvakter i NHL.

Det kan ställas i kontrast till fjolåret, då han efter Detroits Chris Osgood var den NHL-målvakt som hade sämst räddningsprocent i hela ligan (88,6).

Matchvinnare för Atlanta blev en annan ålderman, ryssen Slava Kozlov. Han satte det avgörande 3-2-målet tolv minuter in i den tredje perioden. Ilya Kovalchuk var mållös för första gången sedan comebacken efter sin brutna fot. Dock noterades han för en passningspoäng.

Isens andra svensk, backen Tobias Enström, spelade 19.31 och var +1. Robert Nilsson saknas allt jämt i Edmontons laguppställning på grund av en hjärnskakning.

Hockeysverige.se

Skrivet av: