1 av 2
2 av 2

Chicagos stjärnback får 490 miljoner kronor för 13 år

Kontraktet gäller från år 2010.


Chicago Blackhawks OS-aktuella backstjärna Duncan Keith behöver inte oroa sig för de stigande priserna på bomarknaden eller de stigande livsmedelspriserna. Han kommer nämligen att tjäna närmare en halv miljard kronor de närmaste 13 åren.

Under torsdagen har Chicago Blackhawks kallat till presskonferens för att offentliggöra att de har förlängt kontrakten med 26-årige Keith samt ungtupparna Jonathan Toews och Patrick Kane, båda 21 år gamla.

Enligt TSN kommer har Duncan Keith skrivit under ett 13-årskontrakt som gäller från och med 2010. Det är värt 72 miljoner dollar, drygt 490 miljoner svenska kronor.

Toews och Kane belönas med varsitt femårskontrakt värt i snitt 6,3 miljoner dollar per säsong. Deras kontrakt ska vara identiska.

Kontraktsförlängningarna gör att Blackhawks kommer att tvingas göra sig av med en eller flera spelare för att inte hamna ovanför lönetaksgränsen. Trots att trions nya kontrakt inte börjar gälla förrän till nästa säsong finns det regler som gör att NHL-klubbarna inte får binda upp för mycket pengar i spelare till den efterföljande säsongen.

Spelarna som ryktas vara på väg ut är backduon Cam Barker och Brent Sopel. Den sistnämnde kan vara på väg till Toronto Maple Leafs.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!