9 av 11
10 av 11
11 av 11

Anaheims stjärnskott bäddade för seger

Dan Sexton, 22, klev fram och visade vägen med sina två första mål i NHL när Anaheim vände 3-0 till seger, 3-4 efter förlängning, borta mot Dallas.

Han inledde säsongen i ECHL, klättrade vidare till AHL innan han slutligen blev uppkallad till NHL när Teemu Selänne, 39, skadade handen förra veckan. I natt klev 22-årige, Dan Sexton ut ur skuggorna när han satte sina två första NHL-mål och vände Anaheim Ducks underläge i hemmamötet med Dallas Stars.

Sexton reducerade till 2-3 drygt sex minuter in i den tredje perioden och satte sedan 3-3 med en dryg minut kvar att spela. I förlängningen sköt Saku Koivu segermålet, 4-3, för Ducks.

- Ta den coolaste känslan jag någonsin upplevt och multiplicera den med tio, om inte mer. Så kändes det. Jag tyckte att vi var på väg att göra mål, men när det verkligen inträffade hamnar man i chock. Att få göra ett till efter det, det kändes som en dröm. Det var helt otroligt, säger den kortvuxne högerforwarden till AP.

Dan Sexton skrev på för Anaheim efter en lyckad säsong med Bowling Green State University förra säsongen. Amerikanen hamnade i början av säsongen i Bakersfield Condors i ECHL eftersom Anaheim saknar AHL-representation. Efter att ha gjort 26 poäng (13+13) på 18 matcher lånades han ut till Manitoba Moose varpå Selänne bröt ett ben i handen och han fick begå NHL-debut i mötet med Minnesota Wild förra veckan.

Loui Eriksson noterade två passningspoäng för Dallas. Han har emellertid gått målllös av isen i sina tio senaste matcher. Senaste målet kom 18 november.