- Foto: Bildbyrån

Comeback - men knappast spel i OS

Fredrik Modin gjorde säsongsdebut.


En knäskada tvingade honom att avstå NHL-säsongen första två och en halv månad. I helgen gjorde Fredrik Modin säsongsdebut i Columbus Blue Jackets tröja när det blev förlust med 1-3 mot Anaheim Ducks. Något större hopp om spel i OS har 35-åringen således inte.

- Jag har inte ens haft några tankegångar åt det hållet. Jag har spelat en match och laget tas snart ut, så det är inget man kan förvänta sig. Men jag vet inte vad de har för tankegångar kring laget, säger veteranen till Sundsvalls Tidning.

Fredrik Modin, som var med och vann guld i Turin för fyra år sedan, skadade knäet på försäsongen när han kolliderade med en lagkamrat i en träningsmatch mot Minnesota. Läkningen tog längre tid än beräknat.

- Det började med att ledbandet blev skadat. Inflammationen och blödningen från den skadan var svårt att få bort. Allt samlades i ett muskelfäste och varje gång jag försökte använda den muskeln gjorde det ont, säger Njurundasonen.

I debuten spelade han drygt tolv minuter i en checking line med Samuel Påhlsson och Jason Chimera.

- Det kändes bra faktiskt, även om jag är lite ringrostig. Jag känner inte av knäet när jag åker skridskor.

Fredrik Modin har varit hårt skadedrabbad de senaste två säsongerna. 2007/08 missade han 59 matcher på grund av skada och i fjol tvingades han avstå från 32 matcher av samma anledning. Den här säsongen har han redan missat 31 matcher.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!