Dags för kampen om Stanley Cup

Massor av svenskar när Detroit inleder jakten mot Columbus Blue Jackets.


Efter 82 matcher med blod, svett, ett gäng slagsmål, utslagna tänder, sparkade tränare och rysk dominans är det nu dags för kampen om Lord Stanleys buckla – slutspelet i NHL.

Regerande mästare är den rödvingade svenskkolonin Detroit. Bilstadslaget besegrade Pittsburgh Penguins med 4-2 i matcher i fjolårets final, och laget går utan tvekan in som en av huvudfavoriterna i år också. I åttondelen stöter man på Columbus Blue Jackets med den blågula trion Christian Bäckman, Fredrik Modin och Kristian Huselius. I stort sett kan vi alltså räkna med minst en svensk på isen under hela matchserien.

Pittsburgh har svajat friskt under säsongen och kommer i sin åttondel möta Philadelphia Flyers. Lagen hamnade på exakt samma poäng och vi kan se fram emot en riktig holmgång. Pittsburghs ryss Jevgeni Malkin vann grundseriens poängliga, men måste nu bevisa att han är kung även när det gäller som mest. Tillsammans med Sidney Crosby utgör han de axlar som hela laget vilar på när det nu blir blodigt allvar.

Kampen om Stanley Cup inleds natten mot torsdag svensk tid och samtliga matchserier fram till och med finalen spelas i bäst av sju matcher.

Så här ser åttondelsfinalerna ut:

Eastern Conference:

Boston Bruins - Montreal Canadiens (första matchen spelas torsdag 16 april)

Washington Capitals - New York Rangers (15 april)

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes (15 april)

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers (15 april)

Western Conference:

San Jose Sharks - Anaheim Ducks (16 april)

Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets (16 april)

Vancouver Canucks - St. Louis Blues (15 april)

Chicago Blackhawks - Calgary Flames (16 april)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

2 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

2 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

2 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

3 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.