- Foto: FSN Detroit

Här sänker Öhlund OS-kompisen "Zäta"

Mardröm för Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson: "Det var oturligt".


Det finns väldigt få spelare som kommer att bli lika viktiga för Tre Kronor i OS som Henrik Zetterberg. Nu finns det risk för att hans medverkan i turneringen i Vancouver vara i fara.

När Detroit hemmabesegrade Tampa Bay med 3-0 i natt tvingades Henrik Zetterberg lämna matchen med en trolig axelskada. Detta sedan han blivit rejält överkörd av landsmannen Mattias Öhlund i den första perioden.

Kollisionen uppstod när Öhlund och "Zäta" jagade efter samma puck. Tampabacken valde att gå på kropp i samma stund som Zetterberg sträckte ut armen efter pucken, något som gjorde att Detroitcentern hamnade i en sårbar position.

- Det var oturligt. Jag försökte inte skada någon. Jag gillar att spela hårt, sade Öhlund till Detroit Free Press efter matchen.

"Antagligen bara upprörd"

Henrik Zetterberg stöp hårt till isen och såg ut att slå axeln mot den hårda ytan. Efter smällen hade han till en början svårt att komma upp på fötter och fick assisteras av isen av Nicklas Lidström.

Det positiva i sammanhanget är att Henrik Zetterberg, enligt coachen Mike Babcock, klarade av att köra sig själv till sjukhuset för att få en magnetröntgen efter matchen.

- Han är nog okej, antagligen bara upprörd över sig själv. Han borde inte ha blivit tacklad så där. Men vad gör man? säger Babcock till Detroit News.

Segern var Red Wings fjärde raka och tillkom efter mål av Patrick Eaves, Todd Bertuzzi och Drew Miller. Tomas Holmström och Nicklas Lidström hade passningspoäng för Red Wings.

Tampa kom till spel utan Victor Hedman, som fick ett skott på foten under en träning dagen innan matchen och tvingades avstå spel.

Mattias Öhlunds tackling på Henrik Zetterberg

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.