FBK betalar inte ett öre för Bartecko, säger Thomas Rundqvist.
FBK betalar inte ett öre för Bartecko, säger Thomas Rundqvist. - Foto: Scanpix

"Vi byter spelare och betalar ingenting"

FBK betalar inte ett öre för Bartecko.


Färjestad blir av med problembarnet Lee Goren och behöver inte betala en enda krona för ersättaren Lubos Bartecko. Det skriver Värmlands Folkblad.

På grund av de nya artistskattereglerna fick Lee Goren hela sin lön i en klumpsumma inför säsongen. Därmed är han betalad och klar. När schweiziska Bern släppte ifrån sig Lubos Bartecko i utbyte för Goren gick de med på att betala slovakens lön för resten av säsongen.

- Vi har ju tagit kostnaden för vår spelare och de hade inga problem att ta kostnaden för sin, säger sportchefen Thomas Rundqvist till vf.se.

- Jag tror att det här blir en ”win-win-situation” för alla parter. Båda lagen får in en spelare som passar in bättre samtidigt som killarna får en chans att spela mer.

Lee Goren gjorde en bra fjolårssäsong i Färjestad, men under hösten har kanadensaren haft det väldigt tungt och inte producerat i förväntad takt. Den så kallade Facebook-skandalen gjorde inte saken bättre.

- Han körde fast redan från början och blev skadad och frustrerad. Nu känns det som att vi byter storlek och styrka mot fart och finess. Bartecko spelar med bra fart och historiskt sett är han en bra poänggörare. Dessutom en bra karaktär som sliter både bakåt och framåt, menar Thomas Rundqvist.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!