Alfredsson lyfte Ottawa mot seger

Ottawa besegrade enkelt Atlanta med 5-1 i NHL-ishockeyn.

Ottawa besegrade enkelt Atlanta med 5-1 i NHL-ishockeyn. Daniel Alfredsson spelade redan efter dryga minuten fram Dan Heatley till 1-0. Heatley tackade därefter, med fem minuter kvar av den första perioden, genom att spela fram Alfredsson som kunde göra sitt sjunde mål för säsongen. Ottawa har trots segern många poäng upp till Boston och Montreal som toppar den Nordöstra divisionen.

Henrik Lundqvists NY Rangers vann med 3-2 efter straffar i mötet med Pittsburgh. Rangers har ett fantastiskt facit när det kommer till straffläggning, och däri har Lundqvist en väldigt stor del: han har enbart släppt in tre mål på 19 straffar denna säsong.

–Jag är väldigt glad att jag har såna fantastiska målgörare i mitt lag, det händer då och då att jag släpper in en puck men det spelar egentligen ingen roll eftersom killarna är glödheta, sade Lundqvist efter matchen till NHL:s officiella hemsida.

Två av de heta är Markus Näslund och Fredrik Sjöström som båda satte varsin straff. Henrik Lundqvist valdes efter slutsignalen till matchens lirare. (TT)