Alfredsson skadad i Ottawa-seger

Daniel Alfredsson fick en oönskad julklapp i Ottawas match mot Dallas.


Daniel Alfredsson fick en oönskad julklapp i Ottawas match mot Dallas i NHL. Finländaren Jere Lehtinen tacklade den svenske lagkaptenen bakifrån - som föll olyckligt in i sargen och tvingades lämna isen med kraftiga smärtor.

Före tacklingen hade Alfredsson hunnit göra ett mål, sitt nionde för säsongen, och Ottawa lyckades slå formstarka Dallas med 5-4 efter förlängning natten mot söndagen.

Men det stora samtalsämnet efter matchen var Alfredssons skada. Ottawas representanter är fåordiga och bekräftar bara att det rör sig om en skada på överkroppen. Troligen är det axeln som har fått en smäll, men skadan sägs ha sett värre ut än den i själva verket var, skriver Aftonbladet på nätet.

Dallasforwarden Loui Eriksson är glödhet och gjorde sitt sjätte mål på tre matcher i slutet av den sista perioden. Erikssons mål innebar förlängning där Jason Smith lyckades överlista Marty Turco i Dallas mål - Smiths första mål på 104 matcher för kanadensarna.

Dallas tränare Dave Tippet var efter matchen mycket besviken och sade till NHL.com att laget gav bort den sista poängen helt i onödan. Han ifrågasatte även Turcos målvaktsspel.

Nicklas Lidström agerade regissör när han ledde sitt Detroit till seger med 6-4 mot Los Angeles. Lidström stod för tre assist. Bland annat hjälpte han till att spela fram Mikael Samuelsson till forwardens sjätte mål för säsongen.

Ytterligare två av Detroitsvenskarna gjorde poäng: Andreas Lilja gjorde sitt första mål för säsongen, Tomas Holmström spelade fram Pavel Datsiuk till matchens första mål och Johan Franzén assisterade till Kris Drapers mål i tom kasse med 24 sekunder kvar att spela.

Lidström sade efter matchen att han var mycket stolt över sitt lag. Speciellt att Detroit visade karaktär och stod upp starkt i tredje perioden.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.