Kronwall kung när Detroit lekte

Detroit besegrade Dallas på hemmais med 6-1 i NHL-ishockeyn under natten.

Med hjälp av tre assist av Niklas Kronwall och varsitt mål av Henrik Zetterberg och Tomas Holmström besegrade Detroit efter en stark laginsats Dallas på hemmais med 6-1 i NHL-ishockeyn natten till fredag.

Specialformationerna var en av nycklarna till hemmalagets femte raka seger, som innebär att det bara ligger två poäng efter Western conference-ledande San Jose. Hemmalaget höll tätt när Dallas var en man mer på isen och Holmströms mål var ett av två powerplay-mål.

– Den matchen gav laget mer motivation. Engagemanget är mycket större nu, sa tränaren Mike Babcock till Detroits hemsida.

Kronwalls assistpoäng och Dan Clearys mål innebär att elva spelare i laget gjort 20 poäng eller mer, något som visar på den bredd som finns i truppen. Dallas Loui Eriksson gjorde sitt 21:a mål för säsongen och ligger nu på sjätte plats i skytteligan.

Backlund missade öppet mål

JVM-stjärnan Mikael Backlund debuterade var nära en megasuccé när han vann i debuten för Calgary. Backlund hade ett skott i stolpen och hann även missa målet som stod utan en målvakt. Men hans Calgary vann ändå enkelt med 5-2 över New York Islanders.

– Men jag blev lite för ivrig, pucken studsade över klubban när jag hade öppet mål, säger han till Expressen.

– Hur kul som helst. Jag hade inga krav på mig själv, vissa perioder av matchen lyfte jag mig och spelade rätt okej. Men jag vet att jag kan bättre om jag får lite tid på mig, säger Backlund.

Boston vann

Per-Johan Axelsson gjorde sitt tredje mål för säsongen när Eastern conference-ledaren Boston hemmaslog ett formsvagt Ottawa med 6-4. David Krejcis stal pucken av Ottawas lagkapten Daniel Alfredsson och satte viktiga 4-3 i tredje perioden bakom Martin Gerber i gästernas mål. Marc Savard utökade ledningen i mitten av slutperioden och Axelsson avgjorde matchen definitivt med sitt 6-3 mål. Bortalagets Antoine Vermette fastställde slutresultatet med ett tröstmål med mindre än en halvminut kvar på matchuret.