Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Grinig Omark sågar svenska journalister

- 12/05/2010, 09:47 -
1 av 3

Omark bidrog med två assists.
2 av 3

Omark bidrog med två assists.

3 av 3

Två assist och bra spel. Då slog Linus Omark tillbaka på den tidigare kritiken från media. – Jag vet vad jag kan. Sen att ni inte kan hockey, det är inte mitt fel, säger han efter matchen.

MANNHEIM. Den nyblivne Edmonton-spelaren hade inte imponerat under LG hockey games och fått utstå en hel del kritik i media. Mot Frankrike var Omark en av de mest framträdande i en ganska så usel insats. Först tog han en sväng köksvägen på äkta Omark-maner och spelade fram Carl Gunnarsson till 1-0 i slutet av den första perioden.

”Jag har aldrig varit orolig”

Sen var det den eviga lekkamraten Johan Harju som smällde in 3-0 på pass av Omark efter knappt halva matchen.

– Skönt att spelet lossna men jag har aldrig varit orolig trots att ni har klagat på mig och så. Jag vet vad jag kan. Det är bara ni journalister som inte fattar någonting, tyvärr, säger han till Hockeysverige.se.

Vad är det vi inte fattar?

– Hockey, säger han och flinar. Man kan inte vara bäst varje match, eller hur?

Självklart inte.

– Jag har aldrig varit dålig, jag har bara inte haft någon toppnivå de här matcherna.

”Vi borde haft tio utvisningar till”

Frankrike hämtade sånär upp underläget och var en studsade puck från ett friläge med två minuter kvar och ställningen 3-2.

– Det var inga problem, jag var aldrig orolig. Hade de gjort mål där hade min femma gått in i bytet efter och gjort mål.

Men borde ni inte köra över ett lag vars bästa spelare är tre hyfsade elitserie-spelare?

– Jo, men spelar man som de gör och håller i hur mycket som helst och aldrig får några utvisningar så är det inte så konstigt att det bara blir 3-2.

Inte nöjd med domaren alltså?

– Ibland får de greppa tag om armen och bara.. ja, vi skulle ha tio utvisningar till tycker jag. Men vi vinner och bygger på det.

Hockeysverige.se