Lidström tvåmålsskytt

Nicklas Lidström gjorde två mål i powerplay och Mikael Samuelsson.

Men det hjälpte inte för Detroit som förlorade på bortais mot Phoenix med 3-6 i NHL-ishockeyn natten till onsdag.

Detroit höll jämna steg med hemmalaget i de två första perioderna tack vare det fina spelet i numerärt överläge med tre mål på fyra försök. Niklas Kronwall assisterade till Mikael Samuelssons 1-0-mål och Pavel Datsiuk var inblandad i förarbetet när backen Lidström kvitterade till 2-2 och 3-3.

Tidigt i slutperioden kopplade Phoenix greppet när Ed Jovanovski gjorde 4-3, assisterad av Joakim Lindström. Sedan steg hemmalagets ryske högerforward Enver Lisin in i handlingen och avgjorde matchen med två raka mål, som betydde att Detroit för första gången denna säsong förlorat två matcher i rad under ordinarie matchtid.

Vancouver var nära att vinna mot ligaledande San Jose som kvitterade till 1-1 genom Devin Setoguchi med 40 sekunder kvar av matchen. Daniel och Henrik Sedin assisterade vid bortalagets ledningsmål. Mats Sundin hade chansen att avgöra matchen när han kom fri med Jevgenij Nabokov som gjorde en strålande räddning.

San Joses Patrick Marleau avgjorde matchen med sitt 2-1 när Daniel Sedin satt i utvisningsbåset. Noterbart var att 43-årige Claude Lemieux, som gjorde comeback efter fem och ett halvt års frånvaro, spelade drygt sju minuter och hade tre skott på mål.