Svenskarna bakom Rangersvinst

Lundqvist storspelade, Näslund och Sjöström målskyttar vid 4-2 mot Anaheim.

New York Rangers vann nattens möte med Anaheim med 4-2 efter storspel av lagets samtliga tre svenskar.

Markus Näslund och Fredrik Sjöström blev målskyttar. Henrik Lundqvist räddade 32 skott, skriver Aftonbladet.

Nästa vecka är Henrik Lundqvist uttagen till NHL:s All Star-match, och i natt visade han än en gång varför han tillhör seriens allra bästa målvakter.

"Henke" gjorde hela 32 stycken räddningar och fick stora hyllningar från ett fullsatt Madison Square Garden i New York.

Och det var inte bara Lundqvist som stod med den blågula flaggan i topp efter matchen. Också Rangers båda andra svenskar gjorde väl ifrån sig. 1-0-målet kom i mitten av första perioden när Markus Näslund slog till med säsongens 15:e mål, vilket tar upp honom till delad skytteligaledning med Chris Drury.

I början av andra perioden kom så 2-1, också det målet av en svensk när Fredrik Sjöström tog vara på en rensnig från Michal Rozsival och slog in pucken i mål från den vänstra tekningscirkeln. Det var Sjöströms tredje mål för säsongen och avslutade en 26 matcher lång måltorka.

När Anaheim sedan kvitterat såg matchen länge oviss ut, men Rangers hade mest flyt och avgörande 3-2 sattes i power play av Scott Gomez, assisterad av Markus Näslund.

– Det såg inte bra ut. Vi hade problem med vårt power play, men två puckar gick in ändå. Det kändes som om de inte var riktigt skärpta, men det är sådant som händer ibland, säger Henrik Lundqvist till Aftonbladet.

I och med segern övertog New York Rangers ledningen i Atlantic division - en poäng före New Jersey Devils - och har nu 60 poäng på 48 spelade matcher.

- Det är en tajt division, ett tajt race. Varje kväll innebär en viktig match, säger Rangers kapten Chris Drury enligt Aftonbladet.