Måndag 26 Jul
Stockholm

Monsteravtalet stoppas av NHL

17 år varav det avslagna kontraktet.
1 av 3
17 år varav det avslagna kontraktet. Foto: Matt Slocum/AP/SCANPIX
Ilja Kovaltjuks kontrakt med New Jersey Devils stoppas.
2 av 3
Ilja Kovaltjuks kontrakt med New Jersey Devils stoppas. Foto: Mel Evans/AP/SCANPIX
750 miljoner dollar är kontraktet värt.
3 av 3
750 miljoner dollar är kontraktet värt. Foto: Tobias Röstlund/SCANPIX

750 miljoner kronor är det 17 år långa kontraktet värt. Men överenskommelsen mellan New Jersey Devils och Ilja Kovaltjuk godkänns inte av NHL, som stoppar avtalet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NEWARK. På tisdagens stod det klart att New Jersey Devils och den ryske stjärnan Ilja Kovaltjuk hade kommit överens om ett 17-årslångt kontrakt värt lite drygt 750 miljoner kronor.

27-årigen, som blev free agent i början av juli, skrev på kontraktet - som nu stoppas av NHL-organisationen. De menar att klubben och spelaren försöker kringå lönetaksreglerna och godkänner därmed inte det makalösa monsterkontraktet.

Enligt TNS skulle Kovaltjuk tjäna hela 700 miljoner kronor under de 10 första åren av kontraktet, för att sedan tjäna 50 miljoner kronor under de fem sista åren samt få en lön på fyra miljoner kronor per säsong de fem sista åren.

Avtalet inte trovärdigt

Ligan anser nu att Kovaltjuk, som skulle vara 44 år gammal när avtalet slutade gälla, inte kommer att genomföra avtalet och att affären därför skulle sänka kontraktets årliga medelvärde.

Kovaltjuk har nu fem dagar på sig att lämna in en överklagan. Görs det så kommer fallet att hanteras av en skiljedomaren, som själv endast har 48 timmar på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela