Magnus Pääjärvi är stekhet. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

Pääjärvis dundersuccé

Jättetalangen gjorde hattrick i debuten.

EDMONTON. Närmare 17 000 personer hade tagit sig till Rexall Place i Edmonton för att beskåda Oilers framtida storstjärnor. På förhand var det framför allt förstavalet i sommarens draft, Taylor Hall, som drog folk. 18-åringen gjorde en fullt godkänd debut och lämnade isen som målskytt - men det var en annan rookie som stal showen.

Magnus Pääjärvi stod för ett hattrick samt en assist Oilers besegrade Tampa Bay Lightning med 5-2.

- Det kanske var lite mer än jag hade förväntat mig, sade en både överraskad och lyckligt Pääjärvi till nhl.com efter matchen.

Den före detta Timråforwarden satte 1-1 i spel fem mot fem drygt 15 minuter in i den första perioden, gjorde det matchvinnande 3-1-målet i powerplay i den andra perioden och fullbordade sitt hattrick genom att sätta 5-1 i numerärt underläge halvvägs in i den tredje perioden. Han hade även assist på Andrew Coglianos 2-1-mål och gjorde totalt fyra poäng trots att han bara spelade 12.24.

Lite istid för Linus Omark

Efter det tredje mål fylldes isen med kepsar, en helt ny erfarenhet för Päärjärvi.

- De gör inte det där hemma, så det kändes riktigt coolt. Det är ingenting jag har upplevt tidigare, det är ingen tradition hemma.

Linus Omark debuterade också för Oilers, men hade en mindre framträdande roll på isen. Omark spelade 9.30, var poänglös, -1 och drog på sig en utvisning. Han kunde i alla glädja sig åt att lämna isen som vinnare i mötet med sin tidigare radarpartner Johan Harju.

Harju spelade 13.20 som vänsterforward, var -1 och lämnade även han isen poänglös. Poäng blev det däremot för Niklas Persson. Han hade en passningspoäng på Randy Jones 1-0-mål. 31-åringen var +1 och spelade 16.09.