Linus Omark slog till med tre poäng när Edmonton Oilers körde över Canucks.
Linus Omark slog till med tre poäng när Edmonton Oilers körde över Canucks. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

Omarks sköna islossning

Äntligen släppte det för Linus Omark - Oilers krossade Vancouver Canucks.


VANCOUVER. 23-åringen från Övertorneå fick chansen i en offensiv formation med Dustin Penner och Gilbert Brulé i nattens match. Trion glänste från första nedsläpp och gjorde sju poäng tillsammans. Linus Omark var vassast med tre poäng och utsågs till matchens tredje stjärna medan Penner blev tvåmålsskytt och Brulé stod för två assist.

För Linus Omark var det oerhört viktigt att leverera för att hålla liva i jakten på en ordinarie tröja. Edmonton har i princip vikt tre platser i truppen åt Magnus Pääjärvi, Taylor Hall och Jordan Eberle, som var matchens första stjärna i natt med två mål och en assist.

Eberle spelade i en kedja med Shawn Horcoff och Hall. Den formationen svarade för åtta poäng. Både Eberle och Horcoff för 2+1 vardera medan Hall spelade fram till två mål. Pääjärvi fanns inte på isen för Oilers.

Johan Motin spelade drygt 19 minuter för Oilers och hade en passningspoäng.

I Vancouver var Mikael Samuelsson den enda svensken på isen. Han hade en mardrömskväll och lämnade isen som -5 - sämst av samtliga Vancouverspelare.

Noterbart är att Nikolai Khabibulin gjorde sin första start mellan stolparna sedan i november. Då tvingades han kasta in handduken och operera ryggen. I natt stoppade han 26 skott.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!