Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pääjärvis första räckte inte

Magnus Pääjärvi satte sitt första NHL-mål. Men det hjälpte inte Edmonton Oilers.
1 av 2

Magnus Pääjärvi satte sitt första NHL-mål. Men det hjälpte inte Edmonton Oilers.

Oilers föll i stället ihop och förlorade till slut med 3-5.
2 av 2

Oilers föll i stället ihop och förlorade till slut med 3-5.

Sport | 17/10/2010 11:45

Spräckte sin NHL-nolla. Men Edmonton Oilers föll ändå ihop mot Calgary Flames.

CALGARY. Hans första NHL-mål kunde ha gett honom hjältestatus. I stället blev det bara ett mål i mängden. Det var tidigt i den andra perioden som Magnus Pääjärvi forcerade in 3-2 för Edmonton Oilers i bortamötet med rivalen Calgary Flames.

19-åringen högg som en kobra på Colin Frasers passning och lyckades få in pucken bakom Miikka Kiprusoff vid den bortre stolpen. Målet höll Edmonton i förarsätet drygt fyra minuter in i den tredje perioden innan Niklas Hagman kvitterade och Jarome Iginla, kort därpå, gav Flames ledningen. Alex Tanguay avslutade sedan målskyttet med att göra 5-3 i tom kasse i matchens absolut sista sekund.

Magnus Pääjärvi, som spelade drygt 14 minuter, hann även plocka en assistpoäng på Colin Frasers tidiga 1-0-mål. Han har därmed två poäng på sina inledande fyra NHL-matcher för Edmonton Oilers.

Mikael Backlund saknar fortfarande poäng, fyra matcher in på säsongen. 21-åringen spelade drygt tolv minuter i natt och fick mycket förtroende i boxplay, men nästan inget i powerplay.

Pääjärvi sätter dit sitt första mål

Hockeysverige.se