Målrikt när Washington slog Ottawa

Daniel Alfredssons två mål räckte inte långt mot Ovechkin & Co.


Alexander Ovechkin satte ett hat-trick i matchen mot Ottawa Senators och svenskarna Nicklas Bäckström och Daniel Alfredsson var nästan lika lysande. Alfredsson sköt två mål och var Ottawas bäste spelare. Bäckström passade fram till två mål och drog till med ett mål i tom bur från ca 55 meters håll.

Alfredsson gjorde första målet i matchen då bara 3:31 hade passerat med ett läckert dragskott från högra tekningscirkeln som gick in via vänstra stolpen.

Men det dröjde inte länge innan nästa mål kom i matchen som skulle slutade 7-4 till Washington Capitals. Denna gång var det Bäckström som vid en tekning i offensiv zon i numerärt överläge sparkade bak pucken till backen Mike Green som sköt ett stenhårt skott från strax bakom högra slottet.

I och med målet gick Mike Green upp i ledning för mest mål av en back och delad ledning för mest poäng av en back i ligan. Han stod för ett mål och tre assist under kvällen.

Efter det gick det utför för Capitals, som gjorde tre mål i rad innan Ottawa kunde tack vare Alfredsson reducera, denna gången med ett mäktigt slagskott. Annars hade inte Ottawa mycket att bidra med till matchen.

Bäckström ligger nu på delad elfte plats i poängligan, Alfredsson i delad 30e plats. Ovechkin dominerar skytteligan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

1 timme sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

1 timme sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

2 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

idag 16:54
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.